Hola!

Sóc l'Àfrica Ragel.

Vaig néixer al Poblenou, a Barcelona Ho vaig fer en una època en què les seves xemeneies encara funcionaven. He viscut entre fàbriques, fums i una mar tranquil·la. He contemplat la transformació del meu barri i amb ell he crescut i he après. He pogut jugar al carrer, quan no existien els mòbils i els pares et cridaven pels balcons l'hora de tornar a casa. Sí, aquella època en què arribaves a casa bruta i cansada de córrer pels carrers i haver viscut mil i una aventures. Sóc afortunada per viure en un barri ric de gents, un barri que m'ha inspirat en totes i cada una de les meves novel·les. Si vols, prova-ho, passeja un matí pel Poblenou, segur que et sorprendrà.

Sóc la néta d'un mariner intrèpid que quan arribava a la ciutat i baixava del vaixell, després de molts i molts mesos de navegar per la mar, m'explicava les seves aventures i em feia volar molt lluny.

Aquí, al Poblenou, tinc el mar a tocar de la mà. I quan les idees s'embussen al bell mig del cap i no volen sortir, vaig a seure a la platja, a la vora de l'aigua, i deixo que les onades m'activin la imaginació.

Aleshores sóc capaç d'escriure moltes històries: Els fantasmes de Vilafoscant, Bon cop de falç, Tarda de tapes, La moneda del malfat, Thesaurus o Una revetlla sota el llit.

En qüestions formals t'he de dir que vaig estudiar Filologia catalana i vaig fer un Màster en creació literària a la Universitat Pompeu Fabra. Em va servir per veure la literatura des d'un altre punt de vista i per consolidar la meva personalitat com a escriptora. Formo part d'aquest grup d'éssers estranys que tot ho observen, tot ho apunten i que sempre tenen el cap en un altre lloc.

Continuo escrivint, dibuixant taques negres damunt del blanc per explicar-vos històries.

Si em vols trobar, busca'm vora l'aigua del mar al Poblenou. Però, per si de cas... aquest és el meu correu info@africaragel.cat

 

 

instagram
facebook
twitter
youtube
wordpress
info@africaragel.cat