UNA REVETLLA SOTA EL LLIT

 

PolsimsEn Blai té 8 anys, els cabells negres, la cara plena de pigues, és el més baixet de la classe i porta ferros a les dents.

Els seus pares han preparat una gran festa per celebrar la revetlla de Sant Joan. Però un petard que anirà a parar a la vamba del seu veí, en Jergui, farà que en Blai acabi castigat sota el llit.

El que en Blai no sap, és que sota el llit li espera una gran aventura, carregada d'emocions i diversió.

Si cliques damunt la portada del llibre, se t'obrirà un vídeo amb el booktrailer.

 

Un gran descobriment

PolsimsSota el llit, en Blai descobrirà els Polsims; uns éssers peluts i encantadors. Uns éssers marranots que es mengen les burilles, oloren les vambes dels altres, aprofiten tot allò que troben i tenen una gran capacitat d'estimar.

En principi a en Blai li costarà una mica entendre's amb aquests éssers, perquè tots parlen de manera diferent. Hi ha qui es menja les "erres", hi ha qui les arrossega, hi ha qui canvia l'ordre de les lletres, hi ha qui és una mica "zopes"... I fins i tot hi ha qui no vol que un humà estigui voltant per allà, pel seu món.

Vols escoltar com parla en Blai? I els Polsims? Els vols sentir? Clica a la foto de la dreta, i para l'orella!

 

Un problema

El món dels Polsims és un món fet amb tot allò que els humans no aprofitem. Tot allò que perdem, que se'ns cau, que oblidem... Els gronxadors dels seus parcs infantils estan fets amb agulles d'estendre, els rius són de papers de plata, amb els mitjons ells fan estovalles, tot ho reciclen.

Polsims Però tenen un gran problema, el seu món està desapareixent. Saben que el mal prové de l'exterior, del món dels humans. Tot i que són pols i són a tot arreu i que això fa que coneguin el món exterior molt bé, necessiten l'ajuda d'en Blai perquè ell és un humà.

Ens ajudaràs? Li pregunten els Polsims a en Blai.

En Blai sap que és perillós, que no serà fàcil, que si els hi diu que sí, que si accepta ajudar-los, es ficarà en un bon embolic.

Què creus que els hi dirà? Els ajudarà?

Si vols llegir un fragment del llibre, fes clic a la portadaPolsims

 

Com em vaig inspirar?

Potser pensaràs que sóc una mica estranya, però abans d'anar a dormir acostumo a mirar sota del llit. Sé que no trobaré gaire cosa, potser alguna capsa de sabates oblidada, una arracada perduda, o la pilota de la meva gossa. Però... i si un dia m'ajupo a mirar i descobreixo un ésser petit i pelut, que parla barrejant les lletres i que té un gran problema? Així va ser com em vaig inspirar, una nit abans d'anar a dormir vaig mirar sota el llit i vaig pensar que havia d'escriure sobre els Polsims.esborranys

Vaig imaginar-los i els hi vaig escriure una història on viure. I aquesta història la va llegir un il·lustrador, en Quim Bou, que va ser qui va donar forma als meus éssers peluts. I va ser capaç de posar damunt del paper tot allò que jo havia imaginat.

Et deixo una imatge dels esborranys que en Quim Bou va fer al principi de tot, quan els Polsims encara no eren altra cosa que quatre ratlles. Si vols saber més coses d'en Quim Bou i veure més dibuixos fets per ell, clica la imatge i accediràs al seu blog.

 

Si et decideixes a llegir el llibre....

Estic segura que després de tot el que t'he explicat tindràs moltes ganes de llegir el llibre, de saber què passa en aquesta història, de saber si en Blai els ajuda i, si és així, si se'n surten i poden salvar aquest món tan meravellós.Polsims

Per fer-te més fàcil la lectura, en Blai et porta un punt de llibre. Que com t'ho fas per treure'l de la pantalla? Clica a la imatge i imprimeix el pdf que se t'obrirà. Si l'imprimeixes en color, quedarà més maco. Si l'imprimeixes en blanc i negre, serà original.

Mira com és el punt, has d'enganxar-lo en una cartolina i retallar-lo per la línia puntejada de tal manera que el Plic et pugui ensenyar les seves burilles mentre llegeixes.

Ah! Si t'hi fixes, he deixat un quadrat en blanc perquè tu hi diguis la teva. Pots apuntar el que més ràbia et faci. La data que vas començar a llegir el llibre i quan el vas acabar, les paraules que els Polsims diuen malament i que més t'han fet riure, el que vulguis. Fins i tot pots escriure una dedicatòria per un amic i regalar-li el llibre amb el punt personalitzat.

PolsimsJa t'he dit que els Polsims són molt entremaliats, i molt juganers. Si quan acabes de llegir el llibre et quedes amb més ganes de Polsims, et deixo l'enllaç a un joc molt senzill però que segur que t'enganxarà a fer milers de partides amb els teus amics. Es tracta del 3 en ratlla, però aquest no és un 3 en ratlla qualsevol, aquí la Polseguera i en Plic són els que s'hi enfronten. T'hi atreveixes? Clica damunt del cotxe on viatgen els Polsims i en Blai. Imprimeix-lo, enganxa'l damunt d'una cartolina i retalla el tauler i les fitxes. Aconsegueix 6 taps de les garrafes d'aigua, si a casa no en tens segur que la tieta, l'avi o algun amic te'ls pot guardar. Enganxa les fitxes damunt els taps i a jugar!

 

Aquest llibre l'ha editat Animallibres, si el vols comprar, el podràs trobar a la llibreria del teu barri i a la pàgina web de l'editorial. Et deixo l'enllaç.

 

Vols saber què en diuen d'aquesta història?L'escriptor Rodolfo del Hoyo, en el seu blog "El bosc dels somnis perduts", diu coses molt boniques.

I recorda que sempre que vulguis parlar amb mi, ho pots fer. Explica'm tot allò que se't passi pel cap. Tu també mires sota del llit abans d'anar a dormir? Envia'm un correu! info@africaragel.cat